#lekkersociaal 50: Over een ‘take-it-back’ functie op WhatsApp en live streamen

Creative content agency Blauw Gras praat je bij! Deze week over het gerucht om gestuurde WhatsApp berichten in te trekken, nieuwe functies die Snapchat nog leuker maken en veel meer!

  • Blog
  • 15 December 2016
  • Erik Wiese

Het houdt maar niet op!

Elke week zijn er weer nieuwe functies die uitrollen op onze favoriete social media platformen! Deze week is het weer Snapchat die met maar liefst drie komt.

Als eerste komt er een creatieve tool om je eigen stickers te maken en op te slaan. Maak een foto en knip bijvoorbeeld je hoofd eruit. Leuke kerstfoto tip: maak van iedereens hoofd een sticker en plak ze in Snapchat aan de kerstboom. Voilà, originele kerstfoto. Dat is weer eens wat anders dan de Ugly Christmas Sweater foto’s. Ook is er nu Shazam support. Voor de mensen die Shazam niet kennen, Shazam is een software die muziek kan herkennen en je precies kan vertellen wat de titel en wie de artiest is. Vanaf nu kan je deze functie gebruiken in Snaps van andere. Krijg je een Snap binnen met een leuk liedje kan je met één druk op de knop erachter komen hoe het nummer heet.

De grootste uitbreiding is het maken van groepen met maar liefst zestien personen. In deze groepen kan je 24 uur lang je Snaps ongegeneerd delen. Na de 24 uur zijn de Snaps en de groep weer verdwenen. Ideaal voor een avondje uit met je vrienden of bijvoorbeeld het kerstdiner. Voeg iedereen aan tafel toe en Snap erop los. Zo hoeft niemand buiten het diner te weten met wie jij onder de mistletoe stond!

I take it back

We hebben het allemaal weleens gehad. Een foto naar de verkeerde persoon gestuurd of een appje waar je achteraf spijt van hebt. Het gerucht gaat nu dat je dit terug kan nemen. Het Twitter-account , dat toegang heeft tot de bèta-versie van WhatsApp, Tweette dat er een functie wordt getest om berichten terug te trekken nadat je ze hebt verstuurd. No more drunk text regrets!

Hoe het precies gaat werken is nog niet duidelijk, het zijn nog maar geruchten. Hoe het er nu uit ziet krijg je een optie om je bericht, foto of filmpje terug te trekken met een revoke knop, ook als het al gelezen is. Als het gaat om een afbeelding, foto of video wordt deze zelfs meteen verwijderd van de telefoon. Het is niet helemaal in het geheim, want de ontvanger krijgt wel een melding dat er een bericht verwijderd is. Jammer maar helaas.

Voor de persoon die spijt heeft van zijn of haar bericht is deze nieuwe functie best wel genius. Andersom kan het natuurlijk wel behoorlijk frustrerend zijn. Wat heeft die persoon gestuurd? Waarom mag ik het niet weten?  Je snapt ons punt. Vroeger toen je nog moest wachten tot iemand thuis was om te bellen, dat waren nog eens simpele tijden! 

Ben jij in Singapore?

Om succes te hebben op Instagram heb je natuurlijk zoveel mogelijk volgers nodig. Veel sterren én social media sterren doen er dan ook alles aan om meer followers te krijgen. Elke dag amazing foto’s posten, goede hashtags gebruiken en diversiteit tonen lijkt een must. Nu is er alleen een trucje dat ervoor zorgt dat je, zonder er veel voor te doen, meer volgers kan krijgen. Shut up and take my money!

De truc is om je foto te taggen met als , ook al ben je daar nog nooit geweest. Houd de tag 24 uur en haal ‘m daarna weg, schijnt de truc te zijn.. Waarom dit werkt en hoe mensen hierachter zijn gekomen is totaal onduidelijk. Het is waarschijnlijk een glitch in het systeem. Eerder was dit ook al het geval met de locatie Monaco. Instagram zal de fout van Singapore vast snel aanpassen waardoor we allemaal opzoek moeten gaan naar een andere fake bestemming. Dat wordt dus vliegtickets zoeken zonder te betalen! 

1+1=2

Het afgelopen jaar heeft Facebook twee belangrijke updates gelanceerd: live streaming en 360 graden video’s. Nu hebben ze deze twee functies gecombineerd, het heet . Op de Facebookpagina van was de eerste 360 graden livestream te zien in de woestijn van Utah bij het Mars Desert Research Station. Bij deze livestream kreeg je een tour door de faciliteit en kon je chatten met deskundigen.

De functie is nog niet beschikbaar voor alle Facebookgebruikers maar zal dat wel stapje voor stapje uitrollen. Ook is het nog niet mogelijk om deze livestreams te volgen met een VR-headset, wel als je ze achteraf gaat bekijken. Helemaal geperfectioneerd is het dus niet maar het is zeker een kijkje in de toekomst. 

Periscope via Twitter

Iedereen kan nu op Twitter een maken. Daar hebben we toch Periscope voor? Klopt. Maar vanaf nu kan je een live video van Periscope delen met een Tweet. Kijkers kunnen hartjes sturen om de stream te waarderen en ook meteen retweeten zodat de livestream verspreid kan worden. Dit maakt het voor Periscope gebruikers een stuk makkelijker om filmpjes te delen, en het is een goede stap van Twitter om de twee apps met elkaar te integreren. Now we can all !

Dit was dan weer de van deze week. Lekker veel updates op lekker veel platforms. Ga dit weekend naar ‘Singapore’, Shazam je suf en !

Deze bijdrage is geschreven door . Wij zijn een creative content agency met een voorliefde voor social media. Wij zijn content creatieven in de digitale wereld. In een notendop; we creëren, produceren en distribueren content vanuit onze thuishaven aan het Amsterdamse IJ.

Advertentie