Overslaan en naar de inhoud gaan

Mayochup ondanks alle rumoer voorlopig níet op de Nederlandse markt

De premix mayochupssaus van Heinz bespaart consumenten de tijd die het kost om zelf ketchup en mayonaise te mengen.
Miniatuurvoorbeeld
© Heinz
Miniatuurvoorbeeld
© Heinz

Vermomd

De meningen schijnen vooral verdeeld te zijn over het ontstaan van de saus, zo schrijft de Washington Post. Met name de bewering van Heinz uitvinder van de saus te zijn, stuit op culturele bezwaren. In Latijns-Amerikaanse kringen worden mayo en ketchup al sinds mensenheugenis gemixt. Puerto-Ricanen verdrinken er hun diepgefrituurde cassavepatatten in.

Een woordvoerder van Kraft-Heinz belt vanuit Engeland om het Nederlandse perspectief toe te lichten. Helaas, moet hij tot zijn grote spijt melden, kunnen we de introductie van de als mayochup vermomde cocktailsaus in de Nederlandse schappen voorlopig op onze buik schrijven. ‘Maar ik zeg nooit nooit.’

Afwachten

Kraft-Heinz monitort doorlopend de vraag uit de markt, voegt hij toe: ‘Mocht in Nederland ook behoefte ontstaan, dan zullen we het zeker overwegen.’ Mayochup werd in 2016 geïntroduceerd in de Golfstaten.

Hij moet verder bekennen zelf nog nimmer een patatje mayochup te hebben geproefd. Maar dat is niet zo raar, zegt hij: ‘We hebben duizenden verschillende producten. Ik zou een extra leven nodig hebben, om alles uit te proberen.’

Hoe het debat op Twitter uitpakt is nog even afwachten. Heinz heeft wel al aangekondigd eventueel de naam te wijzigen, mochten veel mensen daarop aandringen. Mayochup zou dus ook nog ketchunaisse kunnen worden.

Advertentie

Reacties:

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Melden als ongepast

Door u gemelde berichten worden door ons verwijderd indien ze niet voldoen aan onze gebruiksvoorwaarden.

Schrijvers van gemelde berichten zien niet wie de melding heeft gedaan.

Advertentie

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Word lid van Adformatie

Om dit topic te kunnen volgen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen liken, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al abonnee? Log hier in