Overslaan en naar de inhoud gaan

Tool om social media gedragscode op te stellen

De grote bedrijven hebben er natuurlijk allang 1, maar voor al die bedrijven die nu nog worstelen met richtlijnen voor social media, is er…
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie

De grote bedrijven hebben er natuurlijk allang 1, maar voor al die bedrijven die nu nog worstelen met richtlijnen voor social media, is er vanaf vandaag de Social Media Policy Generator, op .

De gratis online tool werd door ontwikkeld.

Hoe werkt het: Na het beantwoorden van een aantal vragen ontvangt een bedrijf een gedragscode op maat, voor het gebruik van social media door zijn medewerkers.

Richard van Hooijdonk, CEO van MarketingMonday: ‘Ook als een bedrijf zelf nog niet veel aan social media doet, dan doen zijn klanten en medewerkers dat wel. Het gevaar voor onbedoelde reputatieschade zit dan in een klein hoekje.’

De regels zijn echter niet bedoeld om beperkingen op te leggen aan medewerkers. Van Hooijdonk: ‘Medewerkers zijn het visitekaartje van je bedrijf en kunnen ware ambassadeurs zijn. Geef aan binnen welke grenzen zij zich kunnen bewegen op social media-platformen. 61 procent van de medewerkers zegt namelijk trots te zijn op het bedrijf waarvoor zij werken, maar slechts 19 procent spreekt daarover op internet. Er valt dus nog veel te winnen.’

Meestal hebben bedrijven al gedragsrichtlijnen voor interne en externe communicatie. De Social Media Policy is daarop een aanvullling, inclusief do’s & don’ts om het bedrijfsimago te beschermen, zoals bijvoorbeeld: gebruik altijd je eigen naam en geef je functie aan als je je organisatie noemt, blijf in iedere situatie vriendelijk en respectvol en scherm je privé-account op sociale netwerken af.

MarketingMonday.nl schreef ook een whitepaper over het opstellen van de juiste social media richtlijnen, welke je kunt (na achterlaten gegevens).

Advertentie

Reacties:

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Melden als ongepast

Door u gemelde berichten worden door ons verwijderd indien ze niet voldoen aan onze gebruiksvoorwaarden.

Schrijvers van gemelde berichten zien niet wie de melding heeft gedaan.

Advertentie

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Word lid van Adformatie

Om dit topic te kunnen volgen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen liken, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al abonnee? Log hier in