Neerlands eerste Watergezant gaat kennis uitventen in het buitenland

De door het kabinet benoemde Henk Ovink wordt het boegbeeld van de Nederlandse watersector.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Het kabinet heeft Henk Ovink benoemd tot ’s lands eerste Watergezant. Hij moet de Nederlandse kennis en kunde in het buitenland aan de man gaan brengen, meldt het kabinet.

Hij wordt verantwoordelijk voor het contact op watergebied met buitenlandse overheden, kennisinstellingen, bedrijven en internationale organisaties. Hij zal daarbij nauw samenwerken met de Nederlandse ambassades. ‘De Nederlandse kennis en kunde zijn uniek, ik zie volop kansen die nog beter internationaal te benutten’, aldus Ovink.

Orkaan Sandy

Ovink werkt bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu en is momenteel gedetacheerd als adviseur van de Amerikaanse overheid. Hij hielp daar eerder mee bij de wederopbouw nadat de orkaan Sandy onder meer in New York en New Jersey in 2012 veel schade had veroorzaakt.

Internationaal watergebied

De Watergezant is een initiatief van de ministeries van Infrastructuur en Milieu, Buitenlandse Handel en Economische Zaken. Deze ministeries werken sinds eind vorig jaar nauw samen op internationaal watergebied. Ovink rapporteert rechtstreeks aan de ministers van deze drie departementen.

Ovink is voor drie jaar benoemd met een mogelijkheid van een verlenging voor eenzelfde periode. De 47-jarige Ovink was eerder waarnemend directeur-generaal ruimte en water op het ministerie van Infrastructuur en Milieu en directeur nationale ruimtelijke ontwikkeling.

Bron: ANP

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie