NLO komt met metingen podcast en audio on demand

Deze nieuwe meting wordt toegankelijk voor de gehele markt.

123RF

Stichting Nationaal Luister Onderzoek (NLO) gaat de Nederlandse markt voorzien van marktcijfers over podcasts en audio on demand. Daarvoor is een samenwerking opgezet tussen NLO en Triton Digital.

Triton Digital verzorgt de metingen en bewerkt de data aan de hand van de IAB Podcast Measurement Guidelines. Deze nieuwe meting wordt toegankelijk voor de gehele markt, dus ook voor partijen die nu niet zijn aangesloten bij NLO.

Advertentie
advertisement

In het afgelopen jaar heeft NLO verschillende meetmethoden onderzocht om te komen tot een standaard. Het gaat bij deze marktstandaard om het registreren van downloads van podcasts en om streamstarts van audio on demand. Mede op basis van een pilot met BNR en NPO Radio 1 is besloten om de standaard te baseren op de IAB Podcast Measurement Guidelines, die ook internationaal als leidend worden gezien.

Het streven is om begin 2020 de eerste toplijst beschikbaar te hebben. Partijen die geïnteresseerd zijn om aan te sluiten bij dit nieuwe initiatief, kunnen contact opnemen met NLO.

Frans Kok, directeur NLO: 'De rapportagestandaard voorziet in een grote behoefte aan transparante en onderling vergelijkbare cijfers. NLO neemt graag het voortouw om in die behoefte te voorzien. Deze cijfers vormen een mooie aanvulling op de live radio luistercijfers.'

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie