Viral van de week: Opa Windows zit ook op TikTok

Social media-bureau Dorst & Lesser kiest de viral van de week. Impactvolle, scroll-stopping content, die de doelgroep in het hart raakt.

Waar was je, als je in 2021 niet op TikTok zat? De founding fathers van de technologiewereld kunnen niet ontbreken. Terwijl Apple vooral uitpakt met de filmkwaliteiten van de iPhone 13, gaat Windows op een heel andere toer. Weinig hoogstaande technologie of nieuwe producten, maar een dikke brok nostalgie. 

Advertentie
advertisement

Het deuntje wanneer jouw windows computer opstart, de heuvels als achtergrond en het vierkleurige logo passeren allemaal op het TikTok-kanaal van Windows. Allemaal gegoten in viral TikTok-trends die hen inmiddels bijna 5 miljoen likes opleverde: unboxing van een Windows toetsenbord uit 1995, nailart met het Windows-logo en een heus Windows-dansje. 

Meedoen met TikTok-trends kunnen ze, maar wie oplet, spot tussendoor ook hun pas gelanceerde Windows 11 besturingssysteem. Een slimme zet van Windows, die views lokt met virale trends en dan ook even de boodschap van hun nieuwe producten deelt. Een samenwerking met populaire creator @emilyzugay bezorgde hen voor diezelfde Windows 11 OS ook 14,2 miljoen views en een nieuw logo dat ze sportief als ze zijn direct als nieuwe profielfoto instelden.

In ieder geval willen we jullie de  Windows - kerstversiering in hun laatste TikTok niet onthouden. Neem gerust een kijkje en sluit je aan bij de ruim half miljoen volgers voor nog meer Windows - nostalgia!

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Wordt lid van Adformatie!

Wordt lid van Adformatie → Login →
Advertentie