Publieke omroep kan verder met NPO Luister, de app voor podcasts en live-radiozenders

Staatssecretaris Uslu (Media) geeft toestemming voor verder uitbouwen van de app, die tot nu toe experimenteel beschikbaar was.

De NPO heeft toestemming gekregen voor het verder uitbouwen van NPO Luister. De app was al enige tijd beschikbaar als experiment en mag nu van staatssecretaris Uslu (Media) definitief door als het audioplatform van de publieke omroep.

Op NPO Luister zijn alle podcasts en livestreams van de bekende NPO-radiozenders bijeengebracht. De publieke omroepen mogen door het besluit ook aan de slag met specifiek voor NPO Luister gemaakte podcasts. Hier wordt op een later moment meer over bekendgemaakt.

NPO-bestuurslid Martijn van Dam noemt het besluit ‘goed nieuws’ voor alle liefhebbers en luisteraars van podcasts. ‘Podcasts worden alsmaar populairder en de publieke omroep is verreweg de grootste aanbieder. De NPO kan volgens Van Dam nu weer een stap maken om nog meer digitaal te worden.

Advertentie
advertisement

Aanbevelingen

En op termijn worden gebruikers van de app dankzij publieke aanbevelingen persoonlijk gegidst door het enorme aanbod van de NPO.‘Omdat het aanbod sterk is gegroeid in variatie en aantal, willen we luisteraars beter gaan gidsen en passende aanbevelingen gaan doen’, stelt Jurre Bosman, directeur audio NPO. ‘De komende periode gaan we de app verder uitbouwen en ontwikkelen, mede aan de hand van de ervaringen en wensen van ons publiek.’

NPO Luister is gratis te downloaden via alle bekende app-stores. Meer informatie op deze site.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Wordt lid van Adformatie!

Wordt lid van Adformatie → Login →
Advertentie