Rijksmuseum bouwt dance-feestje onder eigen passage

Het Amsterdam Dance Event (ADE) komt eraan en het Rijksmuseum doet mee.

  • Media
  • 11 October 2016
  • Roderick Mirande

Waarom zou uitgerekend het Rijksmuseum mee willen in het dancemuziekgeweld tijdens de komende editie van het Amsterdam Dance Event (ADE)? Francine Hijmans, bij het Rijksmuseum in functie als accountmanager development, zegt er dit over: &;Het Rijksmuseum is altijd op zoek naar manieren om de beleving te verbeteren en nieuwe doelgroepen te bereiken en te binden. Deze speciale samenwerking is voor het Rijksmuseum en zijn partners een unieke kans om de muziekpropositie te laden. Dit wordt heel bijzonder en gaat de hele wereld over.&;

Gouden Eeuw
Dat is dus de reden dat het Rijksmuseum op 21 oktober de passage die onder het museum door loopt open voor de (idee en uitvoering: marketingbureau First Day of Spring). Het is de eerste keer dat het Rijksmuseum een samenwerking aangaat met elektronische muziek. Het idee is dat door dit project het museum tijdens het ADE &;op een geïntegreerde manier ruchtbaarheid kan geven aan haar muzikale affiniteit&;. Die affiniteit blijkt naast de collectie historische instrumenten in het museum ook uit het feit dat muziek in veel schilderijen een belangrijke symbolische rol speelt, met name in de Gouden Eeuw.

Klassieke instrumenten
In een bericht laat het Rijks weten dat Plex inspiratie opdeed in het museum. Hij verwerkt samples van oorspronkelijke opnames van diverse klassieke muziekinstrumenten uit de collectie in zijn optreden.

Sponsors
Het evenement wordt ondersteund door Heineken en KPN.

 

Advertentie