Premium

RTL Z breidt nieuwsprogrammering overdag weer uit

RTL investeert in dag-tv van de zakenzender.

RTLZ gaat vanaf vandaag overdag weer meer nieuws en actualiteiten op tv brengen. Chef economie Perry Feenstra licht toe: 'Om 08.00 uur doen we RTLZ Voorbeurs. Er komen twee extra nieuwsuitzendingen per dag, waardoor we nu van 09.00 tot 13.00 uur en van 15.00 tot 18.00 uur RTLZ Nieuws op de buis brengen. Daarnaast komt er om 13.00 uur een nieuw dagelijks beursprogramma, Beurs Inside. Tussen 14.00 en 15.00 uur is er ruimte gemaakt voor interviews en achtergronden.'

Advertentie
advertisement

Roer om

RTL Z gooide in het voorjaar van 2017 het roer om, vanwege tegenvallende kijkcijfers. 's Avonds kwamen er op de zakenzender vooral documentaires. De 24-uurs nieuwsprogrammering verdween en de redactie ging digital first werken. Vervolgens waren er ook overdag op tv minder nieuws- en actualiteitenprogramma's.

Meer tv-productie

Volgens uitgever Joris van Lierop heeft de stap naar meer nieuws op tv niets te maken met de recente overname van BrandDeli door RTL. BrandDeli heeft een sterke performance op de advertentiemarkt in dag-tv. 'Die processen lopen mooi parallel, maar het is niet de achtergrond geweest voor deze doorontwikkeling van RTLZ. Afgelopen jaar waren we al bezig met intensiveren van dag tv, met name in de ochtend. RTLZ laat op alle fronten mooie resultaten zien, en voor ons is dit het moment om daarop door te bouwen. Op tv, maar ook digitaal en in events.'

Van Lierop zegt dat er ook steeds meer op tv-productie wordt ondernomen, met onder andere een eigen documentaire, het programma BeursInside en producties op het gebied van tech met Bright.

De avondprogrammering blijft ongewijzigd.

premium

Word lid voor € 1,-

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan en betaal € 1,- voor de 1e maand.

Ja, ik wil lid worden

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie