Samenwerking DPG Media en Helden op sportdomein

Helden en DPG Media gaan samen voor adverteerders concepten bouwen, nieuwe content ontwikkelen en bestaande content delen.

DPG Media en Helden gaan binnen het sportdomein op diverse gebieden samenwerken. Het gaat om het bouwen van concepten voor adverteerders, het ontwikkelen van nieuwe content en het delen van bestaande content. DPG Media maakte de samenwerking bekend aan de vooravond van het spectaculaire sportjaar met evenementen als de Olympische Spelen in Tokyo, het EK Voetbal en de Grand Prix van Zandvoort.

DPG Media en Helden hebben eerder samengewerkt op klanten als de Nederlandse Loterij en kwamen elkaar tegen bij projecten voor sportboden als NOC*NSF/Team NL en KNVB. Binnen de samenwerking zal Helden met name de verhalen en de productie op zich nemen. DPG Media zorgt voor de multimediale distributie en de aansluiting bij de nieuwsmerken. De samenwerking is niet exclusief, beide partijen werken ook los van elkaar en met andere partners.

Advertentie
advertisement

Helden is een specialist op gebied van verhalen over en met sporters. Helden begon als sportmagazine en familiebedrijf van de familie Barend, vanuit een journalistiek hart en uit liefde voor het verhaal achter de sporter. Daaruit ontstond een creatief bureau, gespecialiseerd in de ontwikkeling en uitvoer van strategie, concepten en activaties in de wereld van sport en sportsponsoring.

Voor DPG is sport is een belangrijke pijler bij alle nieuwsmerken, met name bij het AD en de zeven regiotitels (ADR). Focus ligt hierbij op voetbal, wielrennen, Formule 1 en Nederlandse topprestaties. Online video heeft een steeds grotere rol, waar wordt samengewerkt met Fox Sports, Ziggo Sport en Eurosport. ADR sport bereikt maandelijks 2,8 miljoen personen.

Barbara Barend, oprichter Helden: 'Helden heeft een heel eigen blik op de sport. Wij verbinden sport, merken en media door middel van verhalen. Omdat wij zo dicht op de huid van sporters zitten, voegen wij iets toe op de actualiteit van de nieuwsmerken. Diverse sportbonden en sponsors zagen dat ook al. Deze samenwerking is dus eigenlijk heel logisch. Ik heb vooral zin om samen de mooiste verhalen te vinden en dan ook te verspreiden naar veel grotere groepen. Die bijzondere sportverhalen verdienen simpelweg het grootste podium.'

Lauren van der Heijden, directeur advertising DPG Media: 'Met ons MediaLab maken wij daar al veel langer creatieve concepten voor. Toch geloven wij ook in kracht van samen optrekken. De klik die wij met Helden voelen, is zowel persoonlijk als zakelijk. Samen kun je simpelweg mooiere en betere oplossingen verzinnen voor onze klant. Ieder met zijn eigen kracht, ieder vanuit eigen DNA. Het feit dat onze klanten gelijk positief reageren, zegt genoeg.'

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie