SpotX brengt broadcasters en publishers samen in inkooploket voor video bumper ads

Nieuw platform voor programmatic inkoop van premium inventory.

SpotX, onderdeel van RTL, stelt dat alle grote aanbieders van videocontent bij SPOT6 zijn aangesloten, waaronder Ster. Het nieuwe platform  is opgezet in samenwerking met Nederlandse publishers en broadcasters om via één kanaal premium inventory van bumper ads (6 sec ads) tegelijkertijd in te kopen bij alle publishers en broadcasters.

Niet ontbreken

Nederland is het eerste land waar programmatic-inkoop van bumper ads op deze wijze wordt aangeboden. 'Reclame op maat is de toekomst van advertising en daar mogen deze non-skippable videoadvertenties van zes seconden niet in ontbreken. Door deel te nemen aan het SPOT6-initiatief willen wij het voor adverteerders en mediabureaus zo gemakkelijk mogelijk maken om ook deze ads bij ons in te kopen’, zegt Niels Stam, teammanager digital bij Ster.

SpotX zegt met het initiatief tegemoet te komen aan de wens van adverteerders en mediabureaus naar meer inkoopgemak. Afgelopen jaar is de vraag naar korte videoads enorm gegroeid, met name doordat er steeds meer video op mobiele apparaten worden gekeken. Vanwege het sterk versnipperde  bumper ad-aanbod zijn adverteerders en buyers hier relatief veel tijd aan kwijt

Tijdsbesparing

Govaert Plesman van IPG Mediabrands, kon achter de schermen al wat proefdraaien met SPOT6, Zijn ervaring is dat een flinke tijdsbesparing mogelijk is doordat alle bumper ad inventory in Nederland nu op een plek wordt aangeboden.

Advertentie

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie