Ster komt met reclameherkenningstool op basis van machine learning

AdScan maakt het voor merken mogelijk gratis reclame te laten testen.

Ster introduceert na twee jaar intensief onderzoek en ontwikkeling de reclame kijkende en waarderende robot AdScan. Het 'zusje' van onderzoeksinstrument AdMeasure, moet adverteerders een snelle gratis pre-test bieden om in kaart te brengen welke elementen beter of minder scoren en daarmee effect hebben op de ontvangst en het effect van die specifieke commercial.

Advertentie
advertisement

Machine learning

AdScan is een machine learning-tool die op basis van de inhoud van reclames een voorspelling doet over hoe een panel van honderd mensen een reclame beoordeelt. De tool combineert daarbij historische paneldata, computer vision en slimme algoritmes om zo tot een analyse te komen. Uiteindelijk kan AdScan op zes likeability-stellingen een juiste voorspelling doen door te zeggen of een reclame lager, gemiddeld of hoger dan de benchmark scoort en welke elementen je aan kunt passen om tot een hogere score te komen.

Frank Volmer, algemeen directeur Ster: 'Omdat we het belangrijk vinden dat iedereen kwalitatief onderzoek over zijn of haar campagne kan krijgen, hebben we besloten de tool gratis beschikbaar te maken. Het is daarmee voor elke bedrijf of organisatie mogelijk om de symbolische waarde van de elementen in hun creatie te ontdekken.’

Plaats als eerste een reactie

Advertentie