Ster, RTL en SBS introduceren online video planningstool

De Spot-zenders Ster, RTL en SBS komen in samenwerking Media Buying Systems (MBS) met met een nieuwe tool waarmee online videocampagnes gepland kunnen worden.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Daarvoor is in de eerste week van september de bestaande tv-software van MBS uitgebreid met online video. De meerderheid van de mediabureaus gebruikt deze software voor de planning van tv-campagnes.

De online videomodule kan gebruikt worden voor het aanvragen van campagnes bij Ster, RTL en SBS. De module communiceert rechtstreeks met de server van de zenders. Planners krijgen zo direct feedback. De module wordt op die manier ook gebruikt voor het monitoren van online videocampagnes. Naast impressies worden ook data als het aantal clicks, CPM-tarief, gehonoreerd budget, completion rates en click through ratio gerapporteerd.

Met de online video module van MBS willen de Spot-zenders een voorschot nemen op de online grp’s die Stichting Kijkonderzoek (SKO) in 2015 met wil gaan rapporteren. SKO begint in het eerste kwartaal met de publicatie van resultaten op device niveau (impressies). De timing is om in het vierde kwartaal van 2015 te beginnen met het publiceren van resultaten op doelgroepniveau (grp’s, contacten en bereik).

Op dit moment werkt de module van MBS met online impressies, die door de zenders gerapporteerd worden. In het eerste kwartaal van 2015 moet worden overgegaan op de online impressies van SKO. Hier kunnen in het vierde kwartaal van 2015 de resultaten op doelgroepniveau aan worden toegevoegd.

Spot verwacht dat meer bij de stichting aangesloten zenders en online video platforms zich in de loop van 2015 zullen aansluiten op de online module van MBS. BrandDeli heeft al aangegeven in het eerste kwartaal 2015 deel te gaan nemen en MBS is in gesprek met onder meer TMG, Sanoma en YouTube over deelname in deze nieuwe online video module.

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

Advertentie