Talpa breidt audio-aanbod uit met 4 nieuwe kanalen dab+

Met 538 Classics, Radio 10 80’s Hits, Sky Radio Nice & Easy en Vintage Veronica wil Talpa luisteraar en adverteerder beter bedienen.

Paul Römer: 'Luisteraar en adverteerder beter bedienen'
Talpa Network

Talpa Network breidt zijn aanbod uit met vier nieuwe kanalen dab+: 538 Classics, Radio 10 80’s Hits, Sky Radio Nice & Easy en Vintage Veronica. Volgens Paul Römer, managing director Radio & TV heeft elk extra digital-only themakanaal zijn eigen doelgroep en is het herkenbaar aan de eigen muziekstijl. Op deze manier is het volgens Römer 'ook voor adverteerders mogelijk om deze doelgroepen nog beter te kunnen bereiken'.

Veronica gaat terug naar historie  

Radio Veronica introduceert haar eerste dab+-kanaal naast het hoofdkanaal: waarmee de radiozender haar roots en vele trouwe luisteraars wil eren. Op het nieuwe kanaal Vintage Veronica is de rijke muziekhistorie van Veronica uit de late 60’s en de jaren ’70 en ’80 te horen. Ook de vormgeving en muziek zijn afkomstig uit het memorabele Veronica-tijdperk.

Regelmatig zullen Veronicanen uit alle generaties te horen zijn op de digitale zender. Soms nemen de coryfeeën het station over voor een live radio-uitzending, maar ook zijn er door de Stichting Norderney aangeleverde oude programma’s en aankondigingen te horen.

Advertentie
advertisement

Classics, klassiekers en tophits

Radio 538 viert dit jaar haar dertigjarig bestaan en heeft een 'rijk verleden' aan classics . Om die reden is eind vorig jaar het themakanaal 538 Classics gelanceerd. Op het kanaal zijn de beste en grootste 538-hits uit de 90’s, 00’s en 10’s te horen. In de afgelopen maanden is het aantal streamstarts ruim verdubbeld, waardoor het nu een eigen dab+-frequentie krijgt . Naast 538 Classics wordt het al bestaande 538 Top 50-kanaal vervangen voor 538 NonStop.

Het al bestaande dab+-kanaal Radio 10 60’s & 70’s Hits is het best scorende digitale themastation van Nederland (bron: NLO SAS). Radio 10 voegt daar een nieuw decennium-kanaal aan toe: Radio 10 80’s Hits. Muziek uit de jaren ’80 zit in de kern van het format van Radio 10 en is volgens Talpa ongekend populair onder de luisteraars. 

Op het nieuwe dab+-kanaal Sky Radio Nice & Easy zijn vanaf deze maand de grootste toegankelijke pophits van de jaren ’80 tot nu te horen. Met muziek van populaire artiesten als Adele en John Mayer en echte klassiekers zoals ‘You Got A Friend’ van James Taylor en ‘Hero’ van Mariah Carey. Sky Radio Nice & Easykomt naast het al bestaande dab+- kanaal Sky Radio Hits.  

Digitale apps

Naast distributie via de digitale ether zijn de radiozenders en themakanalen van Talpa Network ook te beluisteren via de digitale apps, sites, Juke, NL.FM en TuneIn.

Advertentie