Talpa Network helpt vier podcastideeën tot leven te brengen

Talpa gaat de vier gekozen makers onder meer ondersteunen met de productie en marketing van hun podcasts.

ANP

Talpa Network heeft via zijn initiatief The Cast vier podcastideeën gekozen die het gaat ondersteunen om van een idee tot een podcast te brengen. De meer dan tweehonderd ingestuurde ideeën zijn door een jury van onder meer programma- en podcastmakers beoordeeld, waarna de vier beste ideeën geselecteerd zijn. 

Advertentie
advertisement

Budget en hulp

De vier podcastmakers krijgen van Talpa Network budget om hun idee om te zetten naar een daadwerkelijke podcast. Talpa regelt ook faciliteiten voor de opname en audio- en contentmedewerkers ter ondersteuning. De daadwerkelijke podcasts zijn straks te beluisteren via JUKE, het audioplatform van Talpa. Het mediabedrijf belooft zijn 'marketingkracht' in te zetten voor een 'boost van het bereik van de podcasts' en distributie via grote podcastplatformen als Spotify. 

De vier geselecteerde ideeën

Paul Römer, Managing Director Radio & TV: 'Afgelopen jaar zetten we onze deuren wagenwijd open voor hét gouden podcastidee. De hoeveelheid inzendingen voor The Cast laat zien hoeveel creativiteit er in Nederland is, waardoor we uiteindelijk zelfs vier ijzersterke ideeën hebben geselecteerd.'

De Groundhoppers is een podcast over voetbalclubs die ooit heel groot waren, maar tegenwoordig nauwelijks meer bekend zijn. Twee vrienden duiken in het verhaal achter zo'n club. 

Waarom lach je?! is een podcast die volledig draait om de zoektocht naar humor.

Troostgerechten is een podcast waarin de presentatrice kookt en dineert met iemand die een levensingrijpende gebeurtenis deelt. 

De H van Hetero is een podcast van een hetero cisman en een transvrouw die in elke aflevering met een gast praten over verschillende seksuele communities, met als doel de afstanden te verkleinen.

Advertentie