Talpa Network en RTL gaan samenwerken binnen Videoland

Videoland breidt het Nederlandstalige serieaanbod uit met veertien Talpa TV-titels.

Dokter Tinus
Talpa Networks

Talpa TV gaat in de komende periode (mei-oktober) series toevoegen aan het RTL video on demand platform Videoland. Binnen de deal vallen toptitels als Dokter Tinus, Danni Lowinski en Celblok H. 

Advertentie
advertisement

De move past in de strategie van beide Nederlandse mediapartijen om digitaal niet met elkaar te concurreren, maar met de grote Amerikaanse techpartijen. John de Mol maakte vorig jaar november bekend een groot Nederlands netwerk te willen hebben dat de strijd aan kan gaan met de Google's en Facebooks van deze wereld. Daar past samenwerking met andere lokale spelers bij.

RTL introduceerde onlangs zijn 'fan centric' strategie, waarbij lokale content de boventoon moet voeren.

André Kreuzen, CFO van Talpa TV: 'RTL/Videoland en Talpa TV worden weliswaar als concurrenten gezien, maar in de huidige markt komt de echte concurrentie van de grote buitenlandse spelers. Vandaar dat we op zoek gaan naar nieuwe businessmodellen en samenwerkingen op eigen bodem, met in dit geval als resultaat dat onze Nederlandse series ook te zien zijn bij Videoland.'

CEO Sven Sauvé van RTL: 'De deal met Talpa TV is een mooie stap en komt helemaal tegemoet aan onze strategie om alleen en in partnership het aanbod bij Videoland uit te breiden met Nederlands product. Naast de 14 titels van Talpa TV en de titels die we eerder aankochten en zelf produceerden, kunnen onze abonnees zich de komende tijd verheugen op een stortvloed mooie Nederlandse producties.'

NLZiet

Opvallend is dat RTL en Talpa TV al samen in het platform NLZiet zitten, maar dat platform voor deze deal links laten liggen.

Concurrentie

Op de lineaire zenders van RTL en Talpa TV (SBS6, NET5, Veronica, SBS9) barst na de zomer overigens wel een hevige concurrentiestrijd los tussen de twee partijen. Zo stappen Johnny de Mol en het team van Voetbal Inside (RTL 7) over naar Talpa TV en ook zendermanager Marco Louwerens komt in dienst van het bedrijf van John de Mol.

De verwachting is dat op korte termijn meer grote namen de oversteek wagen.

Plaats als eerste een reactie

Advertentie