Trending deze week: These boots are made for sharing

De grote, rode boots van kunstcollectief MSCHF zijn niet alleen geschikt voor ‘walking’, ze zijn nog beter geschikt voor 'sharing'.

Heb jij ze al voorbij zien komen in je feed? Waarschijnlijk wel, want de kans dat je de afgelopen dagen een paar grote, rode boots voorbij hebt zien komen op je feed is ongeveer net zo groot als de boots zelf. Iedereen lijkt het te hebben over deze grote, rode boots van MSCHF (lees: mischief) gebaseerd op cartoon karakters als Astro Boy en het bekende aapje Boots uit Dora the Explorer.

Astroboy
Boots uit Dora

Negatieve aandacht is ook aandacht

Maar dit is niet de eerste stunt die MSCHF heeft uitgehaald. Ze zijn ook bekend om hun neppe Nike’s oftewel de “Satan schoen” met Lil Nas X. Daarnaast hebben ze ook Hermès Birkin designertassen uit elkaar gehaald om de zogenaamde “Birkinstocks” te maken. Beide producten gingen viral, maar werden gemaakt zonder akkoord van deze merken. Dit zorgde voor negatieve reacties en zelfs een rechtszaak tussen Nike en MSCHF.

 

Satan schoenen
Satan schoenen
Birkinstocks
Birkinstocks

What's next?

Waarom deze producten viral gaan? Het lijkt erop dat hoe raarder het product is, hoe meer het gedeeld wordt op social media. En hoe meer het gedeeld wordt, hoe meer mensen het willen hebben. Zal het volgende product van MSCHF opnieuw een grote hit worden op social media?

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie