Tim de Gier contentbaas, Florentine Vos nieuwe countrymanager Podimo NL

Tweetal moet Podimo verder helpen na 'meest succesvolle lancering' tot nu toe, aldus oprichter en ceo Morten Strunge.

Florentine Vos (l) en Tim de Gier

Tim de Gier krijgt de leiding over de content bij Podimo, het Deense podcastbedrijf dat in maart ‘zijn’ Dag en Nacht Media overnam.

De Gier richtte de podcastuitgeverij op in 2015 samen met zijn jeugdvriend Anne Janssens en bracht in de loop der jaren een groot aantal populaire podcasts uit, waaronder De Willem podcast, Man Man Man, Jong beleggen en Een Podcast over Media, De Vierkante Ogen Show.

De overname van Podimo betekent volgens De Gier dat shows regelmatiger kunnen verschijnen en er meer kwaliteit kan worden geboden. Hij gaat zich als ‘head of content’ richten op de contentstrategie, op het helpen van podcastmakers en talenten om om hun shows uit te bouwen of op te zetten. De Gier: ‘Het aanbod van Podimo moet aantrekkelijk en hopelijk zelfs onmisbaar worden.’

Advertentie
advertisement

Startup-expert

Podimo heeft naast het aanstellen van De Gier als hoofd content ook een countrymanager benoemd, Florentine Vos. Zij werkte onder meer als consultant voor verschillende Europese startups in Kenia en Nigeria.

Eerder, vanaf 2009, was ze betrokken bij de startupfase van Spotify vanuit het hoofdkantoor in Stockholm. Ze vervulde daar verschillende rollen; van lanceringen in diverse landen, tot werken aan de premium-positie van het merk.

Na 12 jaar in het buitenland, keerde Vos terug naar Nederland waar ze functie in de audio- en techwereld ambieerde. ‘Ik twijfel er niet aan dat we met Podimo een belangrijke rol zullen spelen  in het ontwerp van het geluidslandschap van morgen in Nederland. Zowel als het gaat om de gebruikerservaring, productie en de manier waarop we geluid presenteren.’

Het lijkt goed te gaan met Podimo in Nederland getuige het persbericht over de aanstelling van De Gier en Vos. Morten Strunge, de oprichter en ceo van Podimo, noemt de lancering in Nederland ‘de meest succesvolle’ tot nu toe.

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie