Unilever wil alleen nog afbreekbaar plastic in 2025

Het bedrijf roept de rest van de industrie op om hun voorbeeld te volgen.

  • Media
  • 16 January 2017
  • Redactie Adformatie

In 2025 wil Unilever dat alle plastic verpakkingsmaterialen volledig afbreekbaar zijn, of te hergebruiken.

Unilever is lid van de Ellen MacArthur Foundation (EMF). Volgens deze organisatie wordt op dit moment nog maar 14 procent van plastic verpakkingsmateriaal gerecycled. 40 procent eindigt op een afvalberg of in de natuur. Men verwacht dat er in 2025 meer plastic dan vis aanwezig is in de oceanen.

Plastic verpakkingen duurzamer verwerken is een van de doelen van Unilever’s duurzame strategie, dus is het bedrijf het volgende van plan:

  • Alle plastic verpakkingsmateralen moeten in 2025 zo ontworpen zijn  dat ze volledig te hergebruiken, te recyclen en te composteren  zijn.
  • Het bedrijf verbindt zich nog eens drie jaar aan het EMF en ondersteunt hun initiatief voor de ‘New Plastics Economie’.  Onderdeel hiervan is om voor 2020 publiek maken van alle plastic materialen die worden gebruikt voor packaging publiek te maken, en mee te helpen om een plastic protocol voor de FMCG-sector op de stellen.
  • En Unilever investeert in de ontwikkeling van een oplossing om verpakkingen die uit meerdere lagen te bestaan, effectief te recyclen.

Paul Polman, CEO van Unilever: ‘Plastic speelt een kritische rol in het aantrekkelijk, veilig en leuk verpakken van onze producten. Maar als we gebruik willen blijven maken van alle voordelen van dit materiaal, zullen we er als sector voor moeten zorgen dat het materiaal verantwoordelijk en effectief wordt verwerkt na gebruik.’ 

Eerder had Unilever zich gecommiteerd om het gewicht van packaging met een derde te verminderen in 2020, en het gebruik van gerecycled plastic in 2025 te vermeerderen met tenminste 25 procent ten opzichte van startjaar 2015.

Beeld:

Advertentie

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie