Publieksbeurzen vertonen herstel, vakbeurzen zakken verder weg

Het totaal aantal beurzen ligt op het niveau van 2010, maar de verdeling publieks- en vakbeurzen vertoont opvallende verschuiving.

RAI

In Nederland werden vorig jaar 560 beurzen georganiseerd die in totaal 6,2 miljoen bezoekers hebben getrokken. Daarbij ging het om 162 vakbeurzen en 398 publieksbeurzen, zo blijkt uit de vandaag gepubliceerde Beurzen Monitor 2018.

Het totaal van 560 beurzen is een groei met 4,3% ten opzichte van vorig jaar. Het totaal aantal bezoekers daalde daarentegen licht met 1,2%. Aan inkomsten uit bezoek genereerden deze beurzen € 353 miljoen, een stijging met 2,3%  ten opzichte van 2017.

Advertentie
advertisement
beurzen

Het totaal aantal beurzen is sinds 2010  ongeveer gelijk, maar de verdeling publieks- en vakbeurzen is opvallend gewijzigd. In de segment van de publieksbeurzen is duidelijk sprake van herstel. het aantal aantal publieksbeurzen steeg met 30% gestegen, terwijl ook het aantal exposanten (18%) behoorlijk in de lift zit. Daar tegenover staat dat de daling in het aantal vakbeurzen onverminderd doorzet. Sinds 2010 is dit met 32%. Gedaald.

Het aantal exposanten groeide bij de publieksbeurzen zelfs met bijna 18% ten opzichte van vorig jaar. Beduidend Gemeten in aantallen exposanten, de verhuurde meters en de mediumbestedingen stegen bij de publieksbeurzen en daalde bij de vakbeurzen.

De gedetailleerde Beurscijfers zijn te downloaden voor CLC-VECTA leden.

Plaats als eerste een reactie

Advertentie