Hoofdredacteur Peter Vandermeersch weg bij NRC

Peter Vandermeersch stapt per 1 september op als hoofdredacteur van NRC. Hij wordt correspondent voor de krant in Frankrijk.

Peter Vandermeersch
ANP

Peter Vandermeersch trad in 2010 aan als eerste buitenlandse hoofdredacteur van NRC. Daarvoor was hij hoofdredacteur van het Belgische dagblad De Standaard, waar hij sinds 1988 in dienst was, onder meer als correspondent in New York en Parijs.

Tijdens Vermeersch’ hoofdredacteurschap veranderde er het nodige bij NRC. Zo ging de krant over van broadsheet- naar tabloidformaat en verhuisde van Rotterdam naar Amsterdam. In zijn afscheidsspeech voor het personeel somde Vermeersch alle veranderingen nog eens op.

Ook adjunct Marcella Breedeveld, verantwoordelijk voor het redactiebudget en de personeelsbezetting, treedt terug uit de hoofdredactie, waar zij sinds 2007 deel van uitmaakte. Wat haar nieuwe functie bij NRC wordt, is nog niet bekend.

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie