Wie wint de radiostrijd om de avondspits?

Radio 538 blijft het goed doen, ook in het avondspits tijdvak.

123RF

Het eerste halfjaar 2019 zit er op en in de nieuwe luistercijfers zien wij opnieuw een knappe prestatie van Radio 538. Weer een lichte groei en nauwelijks verlies ten opzichte van een jaar geleden.

NPO Radio 2 blijft heel stabiel, de enorme groei van Radio 10 is tot stilstand gekomen (rode cijfers ten opzichte van vorige meting), Q Music groeit gestaag door. Veronica en 3FM hebben de echte weg omhoog nog steeds niet gevonden en Sky Radio zit in een dalende lijn.

Er is veel aandacht geweest voor de ontwikkelingen en strijd in het ochtendspits tijdvak, terwijl er relatief weinig gekeken is naar het avondspits tijdvak. Daarom is het goed om daar ook eens op in te zoomen. We hebben de cijfers van een jaar geleden vergeleken met de nieuwe meting.

Niet alle programmas hebben hetzelfde timeslot, we hebben daarom bij sommige zenders het tijdslot 16.00-18.00 uur gehanteerd en bij andere 16.00-19.00.

Advertentie
advertisement
zenders
Vizeum

Qmusic en Radio 10 winnen

Overall conclusies:

  • De grootste winnaars zijn Qmusic (de overstap van Domien Verschuuren heeft zijn vruchten duidelijk afgeworpen) en Radio 10 met Somertijd
     
  • In de laatste meting is de nieuwe overall marktleider Radio 538 (Coen & Sander), ze zijn Ruud de Wild op NPO Radio 2 weer voorbij
     
  • Veronica laat in de middag een groei zien, we kunnen voorzichtig van een Veronica Inside (Wilfred Genee) effect spreken
     
  • De scores van NPO 3FM zijn wel heel mager vergeleken met de andere zenders, zeker in hun core groep 20-34 jaar.

 

Evert Bronkhorst is strategy director Vizeum Netherlands

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie