12 heerlijk foute verkiezingsfilmpjes 

Lokale partijen maken er een kijkfeestje van, onbedoeld

De gemeenteraadsverkiezingen zijn een kraamkamer voor opmerkelijk campagnemateriaal.

Vier jaar geleden waren het vooral de verkiezingsposters die scoorden. Ons overzicht van 14 foute verkiezingsaffiches ging viral en was goed voor bijna een miljoen views. 

Ook de filmpjes van de lokale partijen zijn een bron van vermaak, meestal niet omdat ze zo goed in elkaar zitten. Er wordt heel wat afgeknutseld in den lande. 

We verzamelden opmerkelijke stukjes huisvlijt:

 

De topkandidaten van Dee

D66 uit Houten presenteert zijn topkandidaten. Even lijkt het filmpje in spiegelbeeld te zijn opgenomen, maar aan de logo’s op hun borst zien we dat dit niet zo is. De vlag hangt gewoon verkeerd. 
 

 

Jens, wrijf eens in je handen

Jens Larsen kandidaat-raadslid voor de PvdA in Doetinchem komt uit Denemarken en praat in een mengeling van het Deens en Achterhoeks. Jens is een leuke, vrolijke man met een onhebbelijkheid. Hij blijft maar in zijn handen wrijven. Na zijn uitleg gaat hij in het filmpje op… ja op wat eigenlijk?

 

Hoog Marcus, kijk omhoog Marcus

VVD’er Marcus Rolloos uit Oegstgeest had wat moeite te onthouden wat hij wilde zeggen. Gelukkig bracht een tekstbord net boven de camera uitkomst.


 

Koninklijk meervoud met De Leeuw

Johan de Leeuw, lijsttrekker van APOPA Almere, blikt genoegzaam terug op de afgelopen raadsperiode. Zo is er een mooie fractie opgebouwd met goede mensen, die goed hebben samengewerkt. De Leeuw praat in koninklijk meervoud en overdrijft stiekem een beetje; zijn fractie bestond uit precies 1 zetel. 

 

Stilstaand vooruit

Op de muziek van het hitje ‘Ben jij ook zo bang!’ heeft de partij Loppersum Vooruit en liedje gemaakt. Hoewel de tekst anders doet vermoeden is de 4-koppige kandidatenlijst nogal statisch in beeld gebracht. De zanger haalt de hoge noten bijna. Helemaal niet dus.

 

 

Hé, jij hebt toch een enorme radiostem?

BuitenGewoon Leefbaar heeft een promotiefilm gemaakt, een mooie zoals de partij zelf zegt. Dat is natuurlijk een gevolg van de professionele aanpak. Vooral de enorme radiostem van de voice over is in-druk-wékkkkeeeend. 
 


 

Wij zijn D66 Houten

De kandidaten van D66 Houten stellen zich voor. Voor een partij van democraten telt iedere stem en iedere kandidaat even zwaar natuurlijk. Samen zijn zij D66 Houten, hoewel de lokale leider toch even uit zijn rol valt. Blijkt het toch zíjn team te zijn.

 

 

Bijna heel Steenbergen stemt

De gemeente Steenbergen wil dat er veel mensen naar de stembus gaan, en maakte een liedje op Aux Champs-Elysées. Na de verkiezingen gaat Steenbergen overigens evalueren waarom er toch zo’n lage opkomst onder jongeren was. 

 

 

De poep loopt dun 

Meer muzikaals uit Steenbergen. De partij Steenbergen in Beeld, een echte protestpartij, maakte een liedje speciaal voor VVD-burgemeester Rudolf van den Belt.

 

Pas op Bas!

Bas Zeilemaker van de SGP is waarschijnlijk net zo tekstvast als Bijbelvast. Alleen de cameravoering, die is wat losser. Pas op Bas, je valt bijna uit beeld! 
 

 

VVD doet Hollywood, maar heeft geen filmsterren

De VVD Oude IJsselstreek koos voor een dramatisch effect. Het maakte en filmpje met indringende filmmuziek, dwingende, inspirerend teksten en foto’s van de kandidaten. Wat een Hollywood-helden! 

 

De kettingvideo van de VVD Haarlem

De lokale VVD van Haarlem had een agendaprobleem: hoe en wanneer krijg je iedereen bij elkaar? Niet dus. Maar liberalen 'denken in kansen', dus kwam er een oplossing. Iedereen neemt zelf een stukje film op. Wouter Rutten (plek 6) dacht: kom ik doe eens raar.

 

 

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie