31% checkt ondanks verbod toch Facebook op het werk

Samsung deed er onderzoek naar.

Helaas hebben we geen rechten meer op deze afbeelding
Adformatie

31 procent van de Nederlanders checkt overdag toch regelmatig zijn Facebook-timeline, terwijl de werkgever heeft aangegeven dat dit niet mag.

Dat geldt ook voor andere toepassingen, zo concludeert naar de mate van scheiding tussen privé en werk en het gebruik van mobiele apparaten.

40 procent van de medewerkers mag Facebook niet of slechts beperkt raadplegen, maar velen doen dat toch.

Ongeveer een kwart van de ondervraagden gebruikt stiekem apps om data op te slaan in de cloud (24 procent), chat- en gespreksprogramma’s (27 procent), videostreamingdiensten (23 procent) of Twitter (22 procent).

Samsung: ‘Ze leggen een verbod tijdens werktijd doelbewust naast zich neer of gebruiken de toepassingen om werk toch gedaan te krijgen.’

Veel van deze medewerkers hebben het gevoel dat hun baas hen niet vertrouwt, zo ontdekte het merk.

51 procent van de medewerkers krijgt van de werkgever wel de volledige vrijheid bij technologiekeuzes.

Ongeveer 17 procent meent dat de werkgever ervan uitgaat dat het personeel weinig technologiekennis bezit en daardoor allerlei beperkingen oplegt.

Het zijn volgens Samsung in Nederland vooral werknemers tot 34 jaar die zich niet zo veel van het verbod aantrekken, ‘deze leeftijdsgroep is bijna tweemaal zo vaak ongehoorzaam dan gemiddeld’.

Aan het onderzoek deden 4.500 respondenten mee: 1.000 in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk en Benelux, 500 in Spanje en Italië.

Advertentie