Aanvraag voor merknaam MH17

Een Maleisische onderneming heeft in Australië een verzoek ingediend MH17 als handelsmerk te registreren.

Helaas hebben we geen rechten meer op deze afbeelding
Adformatie

Australische media meldden donderdag dat Remit Now International Ltd. al op 18 juli is begonnen met pogingen het vluchtnummer van de Maleisische Boeing 777 van Amsterdam naar Kuala Lumpur als handelsmerk vast te leggen. Dat was een dag nadat de Boeing met vermoedelijk een raket was neergehaald boven het oosten van Oekraïne. Daarbij kwamen 298 mensen om het leven, onder wie 193 Nederlanders.

De aanvragers willen de naam MH17 gebruiken voor bijvoorbeeld films, videospellen of computerspellen. De getroffen luchtvaartmaatschappij Malaysia Airlines is ook een proces begonnen om MH17 als handelsmerk te verwerven, juist om te voorkomen dat derden daar geld uit slaan.

Malaysia Airlines deed dat ook bij de naam MH370, het vluchtnummer van het in maart verdwenen toestel van de luchtvaartmaatschappij. Dat had 239 mensen aan boord en is waarschijnlijk in de Indische Oceaan verdwenen. Malaysia Airlines is niet de enige partij die MH370 claimt.

Bron: ANP.

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie