Accell lanceert e-bakfietsmerk Carqon

Accell Group had al (ook elektrische) bakfietsen van Babboe in het merkenportfolio, bij Carqon is veel aandacht besteed aan veiligheid.

E-bakfiets
Carqon

Fietsenmaker Accell heeft een nieuw merk voor elektrische bakfietsen gelanceerd: Carqon. Het fietsenconcern distribueert het merk via fietsenwinkels in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Denemarken en ook online. Accell benadrukt dat bij het ontwerp van de nieuwe elektrische bakfiets veel aandacht is besteed aan veiligheid.

Accell Group heeft ook al het van oorsprong Nederlandse merk Babboe in de portefeuille. (De overname daarvan werd in 2018 afgerond.) Dat merk levert zowel 'gewone' bakfietsen, als elektrisch ondersteunde bakfietsen.

Advertentie
advertisement

Exploderende markt

Directeur Ton Anbeek van Accell verwacht dat de vraag naar elektrische bakfietsen sterk blijft. Hij verwijst naar voorspellingen van experts dat over tien jaar circa 2 miljoen exemplaren zullen worden verkocht in heel Europa. De groei van e-bakfietsen was vorig jaar eveneens zichtbaar in de resultaten van de fietsenmaker.

Accell zag in 2019 zijn omzet in bakfietsen met meer dan 45 procent toenemen ten opzichte van 2018.

Plaats als eerste een reactie

Advertentie