Nog meer streamingdiensten? 'Apple komt in november met eigen tv-dienst'

Eerder deze week maakte Disney al bekend dat de streamingdienst van dat entertainmentbedrijf, Disney+, vanaf 12 november te bekijken is.

Remote Apple TV
123rf

De strijd om de gunst van de televisiekijker lijkt dit najaar heviger te worden. In november gaat ook de nieuwe streamingdienst van Apple van start, schrijft persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. Eerder deze week maakte Disney al bekend dat de streamingdienst van dat entertainmentbedrijf, Disney+, vanaf 12 november te bekijken is.

De dienst van Apple, die Apple TV+ gaat heten, werd eerder dit jaar al aangekondigd. De streamingdienst moet in 150 landen tegelijkertijd beschikbaar komen. Apple zou 9,99 dollar per maand willen vragen voor een abonnement op de videostreamingdienst die de concurrentie aan moet gaan met onder meer Netflix, Amazon en de nieuwe Disney-dienst. Een definitief besluit is nog niet gevallen. Met die prijs zou Apple duurder zijn dan de concurrentie.

Disney begint met zijn streamingdienst in drie landen: Nederland, de Verenigde Staten en Canada. Het bedrijf achter onder meer Mickey Mouse, Star Wars, Pixar en de superhelden van Marvel vraagt hier 6,99 euro per maand of 69,99 euro per jaar.

 

Bron: ANP

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie