Barbie kan vanaf nu kiezen uit 15 verschillende Kens

Zeven huidtinten, negen kapsels en drie postuurvarianten moeten dalende verkoop van Barbie-poppen wereldwijd doen kenteren.

Verscheidenheid, tolerantie en het vieren van verschillen, dat lijkt de basis voor de introductie van 15 varianten van Ken, de van oudsher stoere vriend van Barbie. Hij krijgt onder meer verschillende haarstijlen. Verder zullen de poppen in verschillende uitvoeringen qua etniciteit en omvang beschikbaar komen; de poppen hebben zeven verschillende tinten huid en negen verschillende kapsels. Daarnaast zijn er qua postuur drie varianten. Dat maakte speelgoedfabrikant Mattel dinsdag bekend.

Dalende verkopen
De introductie van de variëteit aan Ken-poppen volgt op de dalende verkoop van Barbie-poppen wereldwijd, onder meer door gestegen concurrentie van andere poppen en speelgoed. De vijftien Ken-poppen moeten eind dit jaar in de winkels liggen.

Homo-Ken
Het is niet de eerste keer dat Mattel zoiets doet. Van Barbie kwam er bijvoorbeeld een variant met een iets hoger – iets realistischer ook – BMI. Ofwel een kleinere en een iets stevigere pop dan de klassieke superslanke Barbie. Van Ken (die inmiddels al 56 jaar oud is), kwam in 1981 al een Afro-Amerikaanse variant op de markt. In 1993 volgde de eerste homoseksuele Kan. Althans, de zogenoemde 'Earring Magic Ken' was een grote hit onder homoseksuele mannen.

Bron: ANP

Advertentie

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie