BenBits opent tegenaanval op 'plastic Mentos-kauwgom'

Kauwgomoorlog: BenBits komt zelf met klacht bij Reclame Code Commissie tegen Perfetti van Melle (Mentos), dat eerder zaak begon voor RCC.

Shutterstock

BenBits bijt van zich af in strijd tegen Perfetti van Melle, het moedermerk van onder meer Mentos. Dit had in september een klacht neergelegd bij de Reclame Code Commissie tegen  BenBits, dat ten onrechte de claim ‘bereid op basis van natuurlijke gom’ zou gebruiken.

BenBits slaat nu terug met dezelfde middelen en eist bij de RCC dat Mentos duidelijk op zijn verpakkingen gaat melden dat er plastic in de kauwgom zit.

Synthetisch plastic

De claim ‘gom’ en ‘gombasis’ op de verpakking van Mentos-kauwgom is volgens BenBits misleidend, want het is geen natuurlijk ingrediënt, maar bevat synthetisch plastic. De consument hoort daarover geïnformeerd te worden, vind BenBits.

Advertentie
advertisement

Milan Dontje, directeur van BenBits: ‘Gezien de zwerfafval- en plastic problematiek is verborgen plastic in consumentenproducten niet meer van deze tijd. Kauwgom is na sigarettenpeuken de grootste veroorzaker van zwerfafval.’

Uit markt drukken

Volgens BenBits doen de grote multinationals er alles aan om kleinere kauwgommerken uit de markt te drukken, getuige de vele rechtszaken die er tegen ze zijn aangespannen. De klacht die Perfetti van Melle bij de Reclame Code Commissie heeft ingediend is daar een voorbeeld van.

De RCC heeft nog geen uitspraak gedaan in deze kwestie omdat ze meer tijd nodig had dan voorzien. De verwachting is dat ze over twee weken met een oordeel komt.

Plaats als eerste een reactie

Advertentie