Bestedingen zakelijke evenementenmarkt 4,8 miljard

Het totaal aan bestedingen op de zakelijke evenementenmarkt is 4.8 miljard euro. Naar schatting wordt jaarlijks 1,7 miljard euro besteed aan congressen en soortgelijke evenementen.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Bij beurzen gaat het om een totaalbedrag van 2,4 miljard euro. Aan bedrijfsevenementen met een zakelijk karakter wordt 664 miljoen euro besteed. Deze cijfers komen uit een vooronderzoek dat LA Group in samenwerking met Respons heeft gedaan in opdracht van CLC, Centrum voor Live Communication.

In de loop van 2007 wordt een nulmeting gehouden waarbij de totale branche in kaart wordt gebracht, met 2006 als peiljaar. Aan de hand van vervolgmetingen kan CLC ontwikkelingen in de branche monitoren.

De nationale eventmarkt zat sinds de economische recessie in zwaar weer. Sinds midden 2005 trekt de markt weer aan. Kenmerkend is nu de korte tijd die tussen de aanvraag en de daadwerkelijke bijeenkomst zat. Verder is volgens de evenementen-experts een nieuw soort realisme ontstaan: een bijeenkomst moet kwalitatief goed zijn, maar niet meer extravagant. (EventFlash)

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

Advertentie