Commerciële organisatie Heineken verlaat Zoeterwoude en gaat in Leiden centrum zitten

Heineken vindt dat commercie dichterbij consument en klant moet werken. De brouwer wil die ontmoeten in de nog te realiseren 'Brewpub'.

Locatie Zoeterwoude
123rf

Heineken Nederland Commercie, de nationale commerciële organisatie voor de bier- en cidermarkt, en 400 man sterk, zal in het eerste kwartaal van 2020 naar het centrum van Leiden verhuizen. De organisatie zegt dit te doen 'om dichterbij de consument en klant te werken'. Aanleiding voor de verhuizing is dat de huidige Nederlandse organisatie vanaf 2020 wordt ondergebracht in drie zelfstandige werkmaatschappijen.

Advertentie
advertisement

Het toekomstige kantoor ligt in de nieuwe ontwikkeling met de naam “Lorentz”, pal naast het Leiden Centraal Station. Algemeen directeur Pascal Gilet: 'Zo zitten we in een zeer levendig deel van de stad te midden van onze consumenten en klanten. Daarnaast voldoet het pand dankzij deze locatie direct aan één van onze andere belangrijkste eisen: om goed bereikbaar te zijn met het openbaar vervoer. Met 80.000 reizigers per dag is Leiden Centraal een belangrijk knooppunt in het midden van het land.'

Daarnaast wil Heineken Commercie samen met één van zijn ondernemers een Brewpub te realiseren. 'Dat is een inspirerende plek waar consumenten van de Heineken producten kunnen genieten en nieuwe innovaties direct getest kunnen worden.  

Heineken Netherlands Supply blijft gehuisvest naast haar grootste brouwerij in Zoeterwoude, maar zal daarvoor wel een nieuw pand ontwikkelen. Delen van de tevens in Zoeterwoude gevestigde internationale bedrijfsonderdelen Global Supply Chain en Global Procurement verhuizen naar een nieuwe locatie op Schiphol. Vrumona blijft gehuisvest in Bunnik.

Plaats als eerste een reactie

Advertentie