Deelbakfietsen-platform Cargoroo experimenteert verder in Amsterdam en Utrecht

Na pilots in Haarlem en Den Haag, breidt het sharing-concept zich uit, ook naar het buitenland.

Elektrische deelbakfiets

Sinds half juni staan de elektrische deelbakfietsen van Cargoroo in verschillende buurten in Amsterdam en Utrecht. Cargoroo is door beide steden geselecteerd als partner voor een experiment met deelbakfietsen om een alternatief te bieden voor ritjes met de auto in de stad.

Cargaroo: ‘Onze deelbakfiets is een duurzame, gezonde, praktische en vooral leuke oplossing voor ritjes met kinderen naar clubjes en sportvelden, uitjes met het gezin, MKB-ers die iets moeten afleveren of ophalen, studenten die een paar kratten bier nodig hebben, en iedereen die veel boodschappen wil doen of iets te vervoeren heeft.’

Advertentie
advertisement

Ervaringsdeskundigen

Cargoroo is opgezet door Amsterdamse ondernemers die uit eigen ervaring de mobiliteits problematiek met gezin en bedrijf in de stad kenden. Zij kochten zelf een elektrische bakfiets en dat was een openbaring. Ze ontwikkelden een innovatief deelplatform met een high-end robuuste deelbakfiets op basis van de Urban Arrow. Met een app zodat gebruikers laagdrempelig en dichtbij huis een bakfiets kunnen huren.

Pilot

Na een pilot in Haarlem is Cargoroo in 2019 gestart in Den Haag en in het kader van een Europees project ook met pilots in een aantal andere Europese steden. Hiermee werd de basis gelegd voor een schaalbaar businessmodel waarbij in samenwerking met lokale overheden en partners in steeds meer steden in binnen- en buitenland de deelbakfiets geaccepteerd wordt en daar een waardevolle bijdrage levert aan de mobiliteitstransitie.

Plaats als eerste een reactie

Advertentie