Digital Design Case: game zet mensen aan het denken over beweging

Een gamewereld vol grafieken en diagrammen die reageren op wat je doet.

Metrico is een nieuw soort game. Een wereld van infographics, aangestuurd door de input van de speler. Alle staafdiagrammen, lijngrafieken en cirkeldiagrammen reageren op wat je doet.

Een staafdiagram bijvoorbeeld groeit met elke stap die je naar links zet, of neemt af met elke sprong die je maakt. Het spelmechaniek ‘Input Morphing’ zet je aan het denken over bewegingen waar je normaal niet over nadenkt. Er zijn zes gamewerelden gemaakt die je kunt verkennen, elk met eigen uitdagingen, spelmechanieken, uiterlijk, geluiden en originele muziek. 

Level Designer Roy van de Mortel (Digital Dreams): &;Vanwege de nieuwe mechanieken en de opbouw van complexiteit, zijn de puzzels voor iedereen uitdagend. Door het concept van infographics door te trekken naar elk aspect van de game is er geen woord uitleg nodig.&;

De game is te koop voor PlayStation 4, PC en Mac via Steam en binnenkort ook Xbox One.

Credits
Design en development:

Bekijk de website op

Elke editie van het magazine Adformatie bevat een pagina met het beste uit de wereld van digital design, geselecteerd door het Dutch Digital Design-initiatief. In het blad wordt verwezen naar deze post in het bijbehorende , waar we extra’s en aanvullende info over de case plaatsen.

       

Tip: to Dutch Digital Design! 

Check ook de andere van Adformatie:

Meer over Dutch Digital Design in het .

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

Advertentie