Digital Design Case: Mobilo Animated

Geanimeerd lettertype door 236 animatoren wereldwijd

236 van de beste animatoren wereldwijd hebben samengewerkt aan een geanimeerd lettertype, de Mobilo. Voor elk van de letters en cijfers werden 3 rijke variaties gemaakt, waardoor je kan kiezen welke geanimeerde variant je in wil zetten. Creatieven kunnen het project in de vorm van een Adobe After Effects bestand gratis downloaden. Het project werd onlangs gelanceerd tijdens de tiende editie van Playgrounds Festival, dat laatst in Amsterdam plaatsvond.

Initiatiefnemer en motion design director Jeroen Krielaars (Calango): “Het is een experiment waarbij ik de balans zoek tussen het verassende van animatie en de systematische aanpak van typografie. Om zo veel mogelijk randomness toe te voegen heb ik deze groep uitgenodigd om hun ‘signature style’ toe te voegen. Het was enorme klus om alles in goede banen te leiden.”

Credits
Concept: Jeroen Krielaars (Animography)
Lettertype: Alfredo Marco Pradil (Hanken Co.)
Music and sound design: Clark Rhee

Bekijk de website op

Elke editie van het magazine Adformatie bevat een pagina met het beste uit de wereld van digital design, geselecteerd door het Dutch Digital Design-initiatief. In het blad wordt verwezen naar deze post in het , waar we extra’s en aanvullende info over de case plaatsen.

      

Tip: your work to Dutch Digital Design! 

Check ook de van Adformatie:

Meer over Dutch Digital Design in .

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

Advertentie