Gepensioneerde filmcrew maakt commercial voor Rabobank

Bureau Ogilvy bracht bekende filmmakers uit de vorige eeuw bij elkaar

Ogilvy Amsterdam schakelde de oudste filmcrew van Nederland in om een tv-commercial voor Rabobank te maken. De filmmakers hadden een gemiddelde leeftijd van 72 jaar.

De campagne ‘Zo lang mogelijk meedoen’ van Rabobank is gericht op ouderen. De bank vindt het belangrijk dat ouderen zo lang mogelijk zelfstandig blijven bankieren en biedt daar allerlei speciale diensten voor.

Peter van Rij, CCO bij Ogilvy: ‘Toen we met dit project voor ouderen aan de slag gingen, kwam het idee naar boven om het ook helemaal door een gepensioneerde filmcrew te laten maken. De campagne, die gaat over ‘zo lang mogelijk meedoen’, krijgt met deze aanpak nog meer betekenis.’

De productie is gemaakt door filmmakers van klassiekers als Soldaat van Oranje (1977), Het Meisje met het Rode Haar (1981), Ciske de Rat (1984) en Amsterdamned (1988). Sommige crewleden stonden voor het eerst in tien jaar weer op een set. ‘Maar het voelde nog net als gister’, zegt regisseur Hank Onrust (76) in de korte documentaire over het project. 

Bekijk de commercial:

 

Credits

 

Regisseur: Hank Onrust (Dagboek van Anne Frank 1985)

DOP: Jules van den Steenhoven (De kleine blonde dood 1993)

Geluid: Rene van den Berg (Soldaat van Oranje 1977)

Hoofd belichter : Roel Ypma (Eline Vere 1991)

Licht assistent: Appie Vermeeren (Amsterdamned 1988)

Visagie: Ulli Ulrich (Ciske de Rat 1984)

Editor: Ot Louw (Oeroeg 1993)

Audio nabewerking: Wim Vonk (Meisje met het rode haar 1981)

Productiemaatschappij: HolyFools

Making of: Supersolid (Productie Maatschappij)

Ogilvy: Peter van Rij, Martijn van Marle (Creatieve Directie); Jesse Ridder, Jurriaan van Bokhoven (Creatief Team); Annelouk Kriele, Huib Koch (Account), Vanessa Janssen (RTV)

Rabobank: Niels van de Velde, Bjelke Debruijn

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie