Premium

Mayochup ondanks alle rumoer voorlopig níet op de Nederlandse markt

De premix mayochupssaus van Heinz bespaart consumenten de tijd die het kost om zelf ketchup en mayonaise te mengen.

Heinz

Als Linda er zelfs over schrijft dan weet je zeker: hier is iets aan de hand. Op sociale media is enige ophef ontstaan over een poll in de VS rond mayochup, inderdaad een mix van mayo en ketchup. Heinz probeert een half miljoenen stemmen te vergaren, waarna men overgaat tot de introductie van het sausje op de Amerikaanse markt.

Advertentie

Vermomd

De meningen schijnen vooral verdeeld te zijn over het ontstaan van de saus, zo schrijft de Washington Post. Met name de bewering van Heinz uitvinder van de saus te zijn, stuit op culturele bezwaren. In Latijns-Amerikaanse kringen worden mayo en ketchup al sinds mensenheugenis gemixt. Puerto-Ricanen verdrinken er hun diepgefrituurde cassavepatatten in.

Een woordvoerder van Kraft-Heinz belt vanuit Engeland om het Nederlandse perspectief toe te lichten. Helaas, moet hij tot zijn grote spijt melden, kunnen we de introductie van de als mayochup vermomde cocktailsaus in de Nederlandse schappen voorlopig op onze buik schrijven. ‘Maar ik zeg nooit nooit.’

Afwachten

Kraft-Heinz monitort doorlopend de vraag uit de markt, voegt hij toe: ‘Mocht in Nederland ook behoefte ontstaan, dan zullen we het zeker overwegen.’ Mayochup werd in 2016 geïntroduceerd in de Golfstaten.

Hij moet verder bekennen zelf nog nimmer een patatje mayochup te hebben geproefd. Maar dat is niet zo raar, zegt hij: ‘We hebben duizenden verschillende producten. Ik zou een extra leven nodig hebben, om alles uit te proberen.’

Hoe het debat op Twitter uitpakt is nog even afwachten. Heinz heeft wel al aangekondigd eventueel de naam te wijzigen, mochten veel mensen daarop aandringen. Mayochup zou dus ook nog ketchunaisse kunnen worden.

premium

Registreer en probeer 1 maand gratis

Om dit artikel te kunnen lezen heb je een Premium account nodig. Registreer nu en probeer de eerste maand gratis.

Probeer 1 maand gratis Abonneer direct

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie