Premium

Hippe alu-fiets moet recycling Nespresso-capsules opstuwen

Nespresso Nederland recyclet 'nog maar' 24 procent van de koffiecapsules. Een fiets van gerecyclede cupjes moet mensen verder motiveren.

Aluminium fiets
Nespresso en Vélosophy

Nespresso heeft in samenwerking met het Zweedse fiets- en lifestylemerk Vélosophy, een fiets gemaakt van gerecyclede aluminium koffiecapsules: de RE:CYCLE. Nespresso: ‘Met de lancering van RE:CYCLE willen we consumenten laten zien dat zij door te recyclen eenvoudig een positieve impact kunnen maken.’

 

Het doel dat Nespresso zichzelf heeft gesteld, is om alle gebruikte koffiecapsules ingeleverd te krijgen om ze recyclen. Aluminium is oneindig recyclebaar, de koffieprut wordt omgezet in biobrandstof en compost en het (kleine beetje) plastic wordt verbrand om energie te genereren. Wereldwijd wordt er 26,5 procent van de verkochte capsules gerecycled.

Advertentie

Opbrengst

‘Het percentage verschilt echter per land’, zegt een woordvoerder van Nespresso, ‘in Duitsland halen we al een recycling-rate van meer dan 80 procent, in Nederland ligt dit op 24 procent.’ Om wat voor opbrengst (in ton gerecycled aluminium) het dan gaat, daar doet Nespresso geen uitspraken over.

‘We kijken vooral naar de percentages die we recyclen. Het aantal capsules dat terugkomt voor recycling is de afgelopen jaren gestegen tot een aandeel van 24 procent, maar het is zeker nog niet voldoende. Onze strategie bestaat uit de combinatie van informeren (via bijvoorbeeld de Velosophy-campagne) en het de consument zo makkelijk mogelijk te maken om dit percentage omhoog te krijgen.’

Overal waar consumenten Nespresso capsules ontvangen, kunnen ze deze ook retourneren voor recycling. Hiervoor kunnen consumenten de speciale gratis recyclezak gebruiken die zij aan hun bestelling kunnen toevoegen.

De recyclingzak kan worden ingeleverd:

  • Bij een Nespresso-winkel
  • Bij de meer dan 2.500 UPS- en DHL-afhaalpunten in Nederland
  • Door mee te geven aan de DHL pakketbezorger
  • Door mee te geven aan de fietslevering in regio Amsterdam
premium

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Wordt lid van Adformatie!

Wordt lid van Adformatie → Login →
Advertentie