Leefbaar Rotterdam begint rechtse omroep

De politieke partij Leefbaar Rotterdam (LR) begint samen met een aantal sympathisanten een landelijke radio- en televisieomroep.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Dat meldt fractievoorzitter Ronald Sorensen aan het ANP. Leefbaar Rotterdam doet dit naar eigen zeggen uit onvrede over het feit dat 'alle omroepen in Nederland de spreekbuis van onze sociaal-liberale elite zijn'. De naam van de omroep luidt de Populistische Omroep Nederland (PON).

Sorensen wil 'eens een keer actualiteitenrubrieken zien waarin de heer Wilders en mevrouw Verdonk zich op hun gemak voelen. Altijd en eeuwig worden ze in het linkse verdomhoekje gezet.' De voorman van Leefbaar Rotterdam vindt het vreemd dat er geen enkele omroep is die zich als rechts durft te profileren.

Als PON voor 1 april 50.000 leden en een beleidsplan heeft, gaat de nieuwe omroep volgend jaar mee in de adviesronde van het Commissariaat van de Media. Het ministerie bepaalt vervolgens of PON ook een omroepstatus krijgt. In theorie zou de Populistische Omroep Nederland in 2010 kunnen uitzenden (ANP).

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

Advertentie