Premium

Lekker tinderen op Valentijnsdag

Love is in the air!

Wat kunnen we leren van data? Kevin Lamers van reputatie-analysetool Buzzcapture geeft elke maand inzicht in de wereld van (sociale) mediadata en biedt handvatten voor professionals om zelf ook met data aan de slag te gaan. In dit nummer: gebeurtenissen linken aan merken – 

Grofweg vier jaar geleden werd Tinder geïntroduceerd. De dating-app veranderde onze perceptie van daten. ‘Tinderen’ is zelfs voor velen een werkwoord geworden, niet anders dan ‘fietsen’ en ‘telefoneren’. We vroegen ons af of er een connectie bestaat tussen Valentijnsdag en dating-apps.

 Lexa en Relatieplanet

Ook datingwebsites als Lexa en Relatieplanet zetten in op applicaties, weliswaar op een andere manier dan Tinder. Als we puur kijken naar de populariteit van apps in het afgelopen jaar (hoe vaak worden ze genoemd?), zien we dat traditionele datingsites nog steeds gemiddeld vaker genoemd worden dan de apps – Tinder buiten beschouwing gelaten. In totaal werden dating-apps en relatiewebsites in het afgelopen jaar bijna 180.000 keer genoemd.

Dag van de liefde

Op de dag van de liefde zijn vrijgezellen wellicht op zoek naar liefde. Is dit een aanname of kunnen we dit ook terug zien in de data? Als we kijken naar het aantal berichten op sociale media over Tinder en andere datingapps, zien we al snel een significant verschil. Gemiddeld worden dating-apps per dag zo’n 400 keer genoemd. Op Valentijnsdag werden de apps bij elkaar bijna 900 keer genoemd (+125 procent). We kunnen stellen dat we anno 2017 daadwerkelijk digitaal op zoek gaan naar de ware.

Niet met Kerst, wel met oud en nieuw

Welke andere timings zijn relevant voor datingapps? We gaan even belangrijke dagen af. Tijdens Kerst hebben we het overwegend minder over dating-apps (-60 procent), Oudjaarsdag daarentegen lijkt voor veel Nederlanders wel een relevant moment om te gaan tinderen. Als we kijken naar seizoenen, lijken we vooral in de koude eerste maanden van het jaar over relatie-apps te praten. Wellicht zoeken we de liefde in de lente en zomer wel gewoon in het park, een festival, aan het strand of op vakantie. Laten we niet vergeten dat dit natuurlijk ook nog gewoon tot de mogelijkheden behoort.

De meest genoemde apps zijn:
1. Tinder
2. Badoo
3. Happn
4. Lexa
5. Grindr
6. Hornet
7. Inner Circle
8. Hinge
9. Relatieplanet
10. Parship

 

Advertentie
advertisement
premium

Word lid voor € 1,-

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan en betaal € 1,- voor de 1e maand.

Ja, ik wil lid worden

Plaats als eerste een reactie

Advertentie