Na voltallige directie van Twitter zet Musk nog eens 3700 man op straat

Musk kondigde de massaontslagen aan in e-mail aan het Twitter-personeel

Elon Musk, hier bij de SEC omdat hij koersgevoelige informatie op Twitter zette
EPA, Justin Lane

In een e-mail aan het personeel van Twitter heeft de kersverse eigenaar Elon Musk donderdag aangekondigd dat er massaontslagen gaan vallen. Volgens de e-mail, die in handen is van The Washington Post, wordt vrijdag bekendgemaakt wie zijn of haar baan kwijtraakt. Bronnen lieten eerder aan persbureau Bloomberg weten dat Musk zo'n 3700 van de 7500 personeelsleden wil ontslaan nu hij de eigenaar is van de berichtendienst.

The Washington Post citeert uit de mail van Musk: 'Team, in een poging om Twitter op het juiste pad te brengen, beginnen wij aan het moeilijke proces om ons wereldwijde personeelsbestand te verkleinen. Dit is nodig om het succes van het bedrijf in de toekomst te verzekeren.'

Bronnen meldden donderdag aan persbureau Reuters dat Musk er door adviseurs op is gewezen dat het bedrijf kostenbesparingen van 1 tot 3 miljoen dollar per dag door moet voeren.

Volgens The New York Times staat Musk niet alleen onder druk om de kosten te drukken bij het bedrijf dat hij vorige week heeft overgenomen, maar moeten ook de opbrengsten omhoog. Er worden onder meer plannen gemaakt om gebruikers te laten betalen voor privéberichten en het bekijken van bepaalde video's, schrijft de Amerikaanse krant.

Eerder stuurde Musk al het volledige bestuur van Twitter weg om zelf interim-topman te worden van het bedrijf.

Bron: ANP

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Wordt lid van Adformatie!

Wordt lid van Adformatie → Login →
Advertentie