Samenwerking Spreekbuis.nl en Gooi- & Eemlander

Spreekbuis is naast digitaal weer terug in print.

Sinds deze week is dagblad De Gooi- en Eemlander een samenwerking begonnen met . Het regiodagblad en omroepplatform gaan medianieuws met elkaar delen. Ook verschijnt er om de week een Spreekbuis-pagina in De Gooi en Eemlander. Hiermee keert het meer dan 70 jaar oude omroepplatform weer terug in print. 

Richard Otto (Tens Media): &;De Gooi- en Eemlander is het belangrijkste regionale nieuwsplatform voor mediastad Hilversum. In totaal werken 12.000 mensen in de Hilversumse media-industrie en indirect zal een veelvoud met de media te maken hebben. Met deze samenwerking kunnen we nog beter inspelen op het medianieuws.&;

Het blad Spreek’buis ontstond in 1946, aanvankelijk onder de titel De Omroeper. Vanaf 1969 werd de naam veranderd in Spreek’buis. Het blad verwierf een positie als omroepbreed platform voor mediaprofessionals. Door bezuinigingen besloot de NPO in 2013 het vakblad met een oplage van 12.000 na bijna 70 jaar op te heffen. Eind 2014 blies uitgeverij Tens Media het platform online nieuw leven in, in samenwerking met onder meer Omroep Max, NTR, AVROTROS, KRO-NCRV en Ster. 

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

Advertentie