‘Sobere’ inzamelingsactie Pakistan levert 16,1 miljoen op

De nationale inzamelingsactie voor Pakistan heeft 16,1 miljoen euro opgebracht. Dat maakten de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) donderdagavond bekend na afloop van de nationale actie op radio en televisie.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Deze voorlopige eindstand, waarin ook de 2 miljoen euro zit die de Nederlandse regering aan SHO gaf, is het resultaat van een hele dag actievoeren door publieke en commerciële omroepen op radio en televisie om mensen zover te krijgen hun bijdrage te storten op Giro 555.

SHO toonde zich ‘zeer tevreden’ met het resultaat. Het geld wordt besteed aan directe noodhulp, zoals medische zorg, onderdak, water en voedsel, aldus de hulporganisaties.

De nationale inzamelingsactie voor Pakistan was sober van aard, vergeleken met de actie begin dit jaar voor de slachtoffers van de aardbeving in Haïti. Toen was onder meer sprake van een avondvullend programma, met 83 miljoen euro als eindstand, waarvan de helft van de overheid afkomstig was. De benefiet-actie voor Haïti leverde uiteindelijk 111 miljoen euro op.

SHO had dit keer te maken met een uiterst kritische houding van het Nederlandse publiek. “Het imago van Pakistan is zeker niet positief: corruptie en extremisme,” zei Doggenaar al aan de vooravond van de nationale actie. (ANP)

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie