SP en dierenpartij:geen Binnenhofbarbecue

De SP zal maandag bij de behandeling van de begroting van de Tweede Kamer pleiten voor de afschaffing van de jaarlijkse barbecue ter afsluiting van het parlementaire jaar. Het etentje, dat wordt aangeboden door het Productschap Vee en Vlees, is volgens Tweede-Kamerlid Kant een "barbecue van de bio-industrie'.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Kant vindt het de hoogste tijd om "deze inmiddels geïnstitutionaliseerde vorm van het dubieus fêteren van Kamerleden en bewindslieden eens fundamenteel aan de orde te stellen'. Ook de Partij voor de Dieren keerde zich zondag tegen de traditionele barbecue. In een open brief aan onder andere premier Balkenende en de voorzitters van de Eerste en Tweede Kamer typeerde zij de barbecue als een "lobby-etentje, betaald en georganiseerd door de vleessector'.

Update 29 juni:

De barbecue die traditiegetrouw op het Binnenhof plaatsvindt ter afsluiting van het parlementaire jaar,zal vanaf volgend jaar niet meer Parlementaire Barbecue heten. Het Productschap Vee en Vlees heeft Tweede-KamervoorzitterWeisglas toegezegd die toevoeging te laten vallen. (ANP)

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

Advertentie