VanMoof richt zich met particulier e-bike-abo op hoog segment van de markt

Het hippe stadsfietsmerk vraagt 99 euro per maand voor private lease.

Private-lease-prijzen
VanMoof

‘Wij breken met de industriestandaard van 36 maanden’, dat zegt VanMoof in een perscommuniqué waarin het private lease voor particulieren aankondigt. Het merk biedt leasecontracten aan vanaf 12 maanden, inclusief onderhoud, verzekering en anti-diefstal service. Er kan gekozen worden uit twee fietsmodellen.

De abonnementsprijzen die VanMoof hanteert, variëren van 79 (contract van drie jaar) tot 99 (contract van een jaar) euro per maand. Daarmee zet het in op het hogere segment van de markt. Ter vergelijking, een meer gangbare (‘gewone’) e-bike (Sparta F8e, winnaar Telegraaf Nationale Fietstest 2019), kost minder dan 55 euro per maand. Dat is dan wel bij een contract van vier jaar en exclusief onderhoud (accu-garantie en verzekeringen wel inbegrepen). In januari kwam VanMoof al met een zakelijk lease-aanbod.

Advertentie
advertisement

3400 euro

VanMoof-oprichter Taco Carlier rekent voor dat in Nederland ongeveer 4,5 miljoen Nederlanders binnen 15 kilometer van hun werk wonen. ‘Daarvan pakt nu wekelijks de helft één keer de fiets. Dat percentage kan en moet omhoog. Ik benervan overtuigd dat de elektrische fiets hierin het grote verschil gaat maken.’

De aanschafwaarde van een elektrische fiets van VanMoof bedraagt een kleine 3400 euro. Het merk zegt met het private lease aanbod zijn e-bikes bereikbaarder te maken voor een groter publiek.

Plaats als eerste een reactie

Advertentie