War Child maakt indringende film over jonge vluchtelingen

Batman speelt de hoofdrol in deze video van Massive Music, In Case of Fire, Sony en Universal

In de nieuwe video voor War Child laat op een indringende manier de situatie van jonge vluchtelingen zien. In de video zie je een jongen in een vluchtelingenkamp met een wat ongebruikelijke vriendschap: zijn beste maatje is Batman.

Het duo verandert het kamp in een speeltuin, waar ze voetballen en armpje drukken. Je hoort het nummer ‘You’re My Best Friend’ van Queen terwijl ze samen spelen. Aan het eind van de video stopt de muziek en blijkt dat de gemaskerde held al die tijd de vader van de jongen was. Een fantasie, door de jongen gecreëerd om te ontsnappen aan alle ellende.

Queen stelt het nummer gratis beschikbaar
Muziekbureau MassiveMusic kreeg de opdracht een nummer te vinden dat het contrast versterkt tussen het hoopvolle begin en het naargeestige einde van de film. Zij vonden het label en de uitgever van Queen bereid om belangeloos mee te werken.

wordt op 12 april gelanceerd, in Nederland op tv en wereldwijd online. War Child wil met deze campagne meer donateurs werven om oorlogskinderen psychosociale hulp, bescherming en onderwijs te kunnen geven.

Credits:
Eindverantwoordelijk bij klant: Daphne Groenendijk, Nienke Teunissen, Veronique Hoogendoorn
Creatie: Marcel Frensch en Rogier Mahieu
Productiemaatschappij: RNDBT Content
Producer: Lex Szanto, Kim Wolffensperger,
Regisseur: Jeroen Mol
Line Productie: Bee On Set Productions
D.O.P: Gabor Deak
Editor: Oscar Marmelstein & Jeroen Mol
Post-productie: Ambassadors
Geluidsstudio: Ambassadors

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie