Weblogs ageren tegen scheppingsfolder

Een groot aantal Nederlandse weblogs is maandag een protestactie begonnen tegen een huis-aan-huis bezorgde folder, waarin behoudende christelijke organisaties zich verzetten tegen de evolutietheorie.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Dat meldt Nu.nl. Weglogs als Geenstijl.nl, Sargasso.nl, Geencommentaar.nl, Retecool.com en Flabber.nl roepen mensen op om de folder terug te sturen naar initiatiefnemer Kees van Helden. Ze hebben daartoe de gezamenlijke website geopend. Ook is een opgesteld, die als voorbeeld moet dienen voor wie mee wil protesteren.

De folder 'Evolutie of Schepping' is een initiatief van het , dat meent dat de evolutietheorie net als de christelijke scheppingsleer ‘een geloof’ is. Het comité wil in dit ‘Darwinjaar’ met de brochure, die deze week in een oplage van 6,6 miljoen exemplaren huis-aan-huis wordt bezorgd, de discussie aanzwengelen.

De protesterende weblogs vinden "dat discussie gevoerd op basis van een fabel geen discussie is en gaan daarom het debat met de initiatiefnemers van de folder niet aan", aldus een persverklaring. Bovendien noemen de initiatiefnemers van de tegenactie het "uitermate bezwaarlijk dat een religieuze mening opgedrongen wordt tot achter de voordeur." (Nu.nl)

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

Advertentie