15 mensen weg door bezuinigingen bij RTL Z

De prime time programmering van RTL Z verandert per 1 januari 2017. Z Today en @Z stoppen.

Het betekent dat elf fte moet vertrekken bij de zender, plus vier freelancers. RTL heeft dat vandaag meegedeeld aan het personeel.

De zender wil vanaf 1 januari de avond met name met documentaires en series als Undercover Boss en Secret Millionaire vullen. Ook gesponsorde programma’s als techprogramma Bright TV en De Groei Challenge krijgen een plek in de avond van Z. is voor het laatst te zien op 16 december, Z Today op 23 december.

Zenderbaas Marco Louwerens van RTL Z zegt dat de series en programma’s als Bright TV &;een trouwe groep kijkers&; te trekken. &;Dit succes willen we verder uitbouwen naar een sterke avondprogrammering met meer documentaires en series. Helaas betekent dit dat zowel ‘Z Today’ als ‘’ stopt.&; Louwerens belooft wel nieuwe journalistieke formats te ontwikkelen &;die RTL Z hopelijk nog meer zullen profileren&;.

1 procent
RTL Z claimt een wekelijks bereik van ruim 2.7 miljoen ondernemende mensen. Maar de zender kampt met zeer lage kijkcijfers. In het eerste jaar (2015) keken gemiddeld 13.000 mensen per dag af op RTL Z. Het marktaandeel kwam niet boven de 0,7 procent uit. mikte men op 1 procent in de doelgroep AB1 20-59. 

Het feit dat steeds minder mensen lineaire tv kijken, helpt de vijfde zender van RTL ook niet.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie