Aantal mobiele reisboekingen groeit nog steeds

Vaak worden reiswebsites ook op meerdere apparaten bekeken voor de boeking.

Stijging

Dat blijkt uit de meest recente editie van het Travel Flash Report van Criteo (Nasdaq: Crto), specialist op het gebied van performance marketing. In juni 2016 was 24% van alle online reisboekingen in Nederland afkomstig van een mobiel apparaat wat een stijging van 9% betekent ten opzichte van 2015. Wereldwijd gaat het om een percentage van 19% in 2016 en 14% in 2015.

Meerdere bezoeken

6 van de 10 mensen bezoekt meerdere keren een website voordat een reis wordt geboekt. 28% bezoekt de site zelfs minimaal 4 keer. Hoe meer bezoeken iemand pleegt voor een boeking, hoe meer apparaten daarvoor worden gebruikt. Het gemiddelde aantal gebruikte devices ligt bij 2 tot 3 bezoeken op 1,2, bij vier of meer is dat 1,7.

Apps

Ook het gebruik van een app om een boeking te doen, neemt wereldwijd toe in populariteit. In juni 2014 werd 12% van de mobiele boekingen vanuit een app gedaan, in juni 2015 was dat gestegen naar 40%. Een jaar later werd 54% van de mobiele boekingen vanuit een app gedaan. Mobiele apps zijn vooral populair voor het boeken van korte reizen: 72% van de boekingen vanuit een app was voor een overnachting.

Lastminute

Slimme online-reisaanbieders stemmen hun boekingsproces af op mobiel gebruik en dan met name diegene die lastminute-overnachtingen aanbieden. 51% van de boekingen voor een hotelovernachting binnen 24 uur werd namelijk gedaan vanaf een smartphone. In 30% van de boekingen voor een overnachting tussen de 24 en 48 uur werd datzelfde apparaat gebruikt.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie