Akkoord grote techbedrijven over privacy

Zes grote technologiebedrijven hebben toegestemd consumenten meer informatie te geven over hoe zij met privégegevens omgaan voordat gebruikers bepaalde toepassingen zoals apps gaan downloaden.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Dat maakte de procureur-generaal in Californië donderdag bekend. De overeenkomst bindt Amazon, Apple, Google, Microsoft, Research In Motion en Hewlett-Packard de persoonlijke gegevens van miljoenen consumenten te beschermen. De ontwikkelaars van dergelijke toepassingen moeten op hun platforms bekendmaken hoe zij privégegevens gebruiken voordat een app kan worden gedownload.

'De persoonlijke levenssfeer moet niet ten koste gaan van het gebruik van mobiele apps, maar al te vaak gebeurt dat wel', aldus procureur-generaal Kamala Harris. Volgens hem hebben 22 van de 30 meest gedownloade apps momenteel geen privacyverklaringen. Sommige gedownloade apps blijken ook de adressenboeken van gebruikers te downloaden.

Harris was ook een van de ondertekenaars van een brief aan Google-topman Larry Page waarin Amerikaanse wetgevers hun bezorgdheid uitdrukken over de beslissing van het internetbedrijf zijn privacybeleid te consolideren.

De beleidswijziging zou Google toegang geven tot gebruikersinformatie van producten zoals Gmail en Google Plus, zonder dat de consument een 'opt-out'-mogelijkheid heeft, aldus de ondertekenaars van de brief.

Bron: ANP.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie