Alfagroep gaat verder als Axender

Rob Beemster, redactie | 28 maart 2012, 10:17

Verspreider van reclamedrukwerk en huis-aan-huisbladen Alfagroep gaat per 2 april verder onder de nieuwe naam Axender.

Axender is na marktleider NetwerkVSP de grootste huis-aan-huis verspreider van drukwerk in Nederland. Nieuwe aandeelhouders en nieuw management hebben de strategische keuze gemaakt het bedrijf regionaal te oriënteren. Door de overname van verschillende regionale verspreiders dekt Axender inmiddels het hele land af .

Na de overname van de voormalige Alfa groep in augustus vorig jaar door investeringsmaatschappij H2 Equity Partners,samen met enkele regionale verspreiders, is het verspreidingsbedrijf opnieuw opgezet.

Job Muller, de nieuwe algemeen directeur van Axender, is oud directeur van De Persgroep Distributie. Hij ziet veel uitbreidingsmogelijkheden voor het tot Axender omgedoopte verspreidingsbedrijf. Groei moet onder meer komen uit het aanbieden van aanverwante diensten.Zo wil Axender behalve de verspreiding ook de opmaak en het drukken van folders regelen voor de lokale ondernemer.

Axender heeft enkele miljoen geïnvesteerd in een nieuwe bundelmachine, die als eerste in Nederland een milieuvriendelijke bundeling van folders in een speciale papieren vouwmap mogelijk maakt. De bereikbaarheid is opgeschroefd naar 24 uur 7 dagen per week. 'Daarbij bieden we vaste account managers, zonder tussenkomst van een telefooncentrale. Met deze lokale en regionale servicegerichtheid, in combinatie met de landelijke dekking van ons netwerk, willen we de concurrentie aangaan. Wij zijn de uitdager, aan ons om met innovatie en service ons aandeel uit te breiden,' stelt Muller.

Ook digitale communicatie ziet Axender als groeikans. 'Wij gaan lokale ondernemers helpen om gebruik te maken van de mogelijkheden die sociale media in combinatie met mobile devices bieden voor een on-the-spot verspreiding van hun boodschap. Maar ook voor uitgevers van huis-aan-huis nieuwsbladen is dit een interessante ontwikkeling, waar wij ze mee kunnen helpen”, stelt Muller.

Over de auteur

Reacties op dit artikel (2)

Comment author avatar
Avatar

Joop Leemans

(26 augustus 2012, 9:44)
Beste Jop Muller,
Goed te zien dat het goed met je gaat.
Ben op zoek naar een funtie in de media b.v. regio maneger/transport en dustributie.
Mocht je vacature voor me hebben reageer dan snel, VSP Netwerk heeft al reactie gegeven.

Met vriendelijke groet,

Joop Leemans.
Avatar

Gnaues

(26 augustus 2012, 22:01)
Bovendien is Joop een briljante copywriter.

Gerelateerde items Alfa Axender Netwerkvsp